Nyheter

Støtt Kisilus drøm om en motorsykkel! (avsluttet)

Støtt Kisilus drøm om en motorsykkel! (avsluttet)

Oppdatering 22. april 2014: Vi har nå oppnådd målet vårt og innsamlingsaksjonen er avsluttet – tusen hjertelig takk til alle som har bidratt! Ny oppdatering kommer så snart vi har fått overbragt de gode nyhetene til Kisilu.

Etter at vår klimadokumentar Wind of Change (2012) har blitt vist på festivaler verden over har vi fått mange hyggelige henvendelser fra mennesker som har blitt inspirert av Kisilu og familien til å engasjere seg i klimakampen. De forteller at de gjennom Kisilus historie har forstått hvordan klimaendringene påvirker hverdagen til mange bønder i Afrika. Mange ønsker å gi noe tilbake gjennom å støtte Kisilus drøm om å skaffe seg en motorsykkel. Dette syns vi er et utrolig flott initiativ som vi har lyst til å legge til rette for!

Hvorfor ønsker Kisilu seg en motorsykkel?

En motorsykkel vil gi en ekstrainntekt til familien og økt stabilitet ettersom Kisilu kan drive taxivirksomhet de gangene avlingen feiler som følge av den økende tørken. Motorsykkelen vi også gjøre det enklere for ham å hjelpe sitt lokalsamfunn med å tilpasse seg klimaendringene. Kisilu har i det siste startet opp en rekke initiativer for småbønder i området der han bor, med fokus på treplanting og mer robuste jordbruksmetoder. I gruppene bidrar Kisilu som lærer og rådgiver, alt på frivillig basis. Men de ulike lokalsamfunnene ligger langt fra hverandre – offentlig transport finnes ikke – så Kisilu bruker mange timer hver dag på å gå fra sted til sted, fordi han ikke har noe fremkomstmiddel.

Kisilu har ønsket seg en motorsykkel i flere år, men han har fortsatt ikke hatt mulighet for å skaffe seg en på egenhånd. Det han derimot har, er venner og støttespillere rundt om i verden! Vi vil derfor starte en aldri så liten innsamlingsaksjon slik at vi sammen kan hjelpe Kisilu med å realisere drømmen sin. Vi håper det er mulig å samle inn nok penger innen starten av april. Da reiser vi nemlig til Kenya for å filme videre med familien til en ny film, og kan overbringe støtten direkte.

Jeg vil bidra!

Så fantastisk! Alle bidrag mottas med takk  – ingen sum er for liten, og om vi er mange som bidrar kommer vi langt! En motorsykkel i Mutomo koster 10 000 kr, og 2500 kr er allerede på plass!

Vi har opprettet en konto som det er mulig å overføre til: 1206.85.92141. Om dere har spørsmål eller ideer, send en epost til julie@sorifokus.no! 

Kisilu motorsykkel

In English: Support Kisilu’s motorbike!

Since our documentary Wind of Change premiered in 2012, we have received emails from generous people from all over the world who wish to support Kisilu’s dream of buying a motorbike. A motorbike that can serve as a taxi will give the family an extra income in the dry periods, which are getting longer and longer as the effects of climate change become more apparent. Moreover, Kisilu spends most of his spare time teaching sustainable agricultural methods to the farmers in his area, and a motorbike will enable him to get around more easily and thus reach more people in the neighboring communities.

All contributions, whether large or small, are welcome and will certainly be highly appreciated by the Kisilu family. A motorbike in Mutomo is currently about €1200, and we hope to be able to deliver the funds in person in April, when we go back to Kenya to start the production of a new documentary about the family.

Payment details:
Bank: DNB
Account number: 1206.85.92141
IBAN: NO7412068592141
BIC: DNBANOKKXXX

If you have questions or ideas, send an email to julie@sorifokus.no!