Nyheter

Kisilu – ny film er på vei

Kisilu – ny film er på vei

Denne uka har Julia jobbet i klippestudio med klipper i London med det som er starten på vår nye klimadokumentar, en ny Kisilufilm!

Den nye Kisilufilmen følger Kisilu Musya, en kenyansk småbonde og familiefar, og hans familie over fem år i deres kamp mot klimaendringene. Gjennom observerende foto og Kisilu’s egen videodagbok opplever vi sammen med familien tørke, flom og storm som påvirker deres hverdag. Vi får også erfare deres pågangsmot, drømmer, gledelige øyeblikk og evne til å stå sammen i utfordringer.

Vi følger Kisilu mens han gjør alt han kan for å gjøre det beste ut av situasjonen og å skape en bedre framtid for sine barn ved å jobbe hardt for å ha råd til å sende dem på skole og å samle lokalsamfunnet i felles kamp for å tilpasse seg klimaendringene. Sammen starter de en rekke treplante prosjekter og eksperimenterer med nye former for jordbruk som er bedre tilpasset det nye klimaet.

Se teaser for den nye Kisilufilmen her.

Den nye Kisilufilmen lages i samarbeid med det engelske produksjonsselskapet Banyak Films som har lang fartstid innenfor dokumentar og laget en rekke dokumentarer med fokus på løsninger og utfordringer knyttet til miljø. Så langt har vi fått økonomisk støtte fra blant annet Spire, One World Media og Fond for lyd og bilde.

Vi jobber for å få filmen ferdig høsten 2015.

Les mer om vår forrige Kisilufilm, Wind of Change (2012, 40 min) her.