Nyheter

Bilde fra Nicaragua nominert i fotokonkurranse

Bilde fra Nicaragua nominert i fotokonkurranse

2014 er FN-året for familielandbruk, og i den forbindelse er et av bildene fra fjorårets utstilling Hva er du stolt av? tatt ut til en fotokonkurranse i regi av World Rural Forum og AgriCultures Network. Frem til 15. september kan man stemme på sine favorittbilder fra fem kontinenter.

Stolte bønder

Hva er du stolt av?

Floridelma, Francisco og Jennifer viser frem kålstiklinger på gården sin. Bildet er en del av en bildeserie med tittelen «Hva er du stolt av?», som portretterer nicaraguanske bønder som driver bærekraftig jordbruk.

Det nominerte bildet er av en stolt bondefamilie fra Nicaragua, og ble tatt på oppdrag for Utviklingsfondet i 2013. Bildet var stilt ut i flere norske byer som en del av utstillingen Hva er du stolt av? På bildet ser du Floridelma Morales Maradiaga med barna Francisco og Jennifer. Takket være effektive og bærekraftige metoder får familien store nok avlinger til at de hver uke kan levere grønnsaker til et supermarked i nærheten. De tester stadig ut nye sorter, som kålstiklingene de viser frem på bildet.

Stem på oss!

Det er mulig å stemme på sine favorittbilder frem til 15. september, og vinnerbildene annonseres på arrangementet Global Dialogue on Family Farming som arrangeres av FAO, WFP og Vía Campesina i Roma i oktober. Bildene med flest stemmer får en pengepremie samt plass i en kalender for 2015.

Ønsker du å stemme på bildet vårt? TUSEN TAKK! Gå inn på konkurransens nettside og trykke «Yes, I want to vote now». Deretter velger du «North and Central America», trykker på vårt bilde som er det aller siste, og velger «Select». For at stemmen skal registreres må du stemme på to bilder fra hvert kontinent (du får en god dose familielandbruk med på kjøpet, med andre ord).