Menneskene

Hovedmålet til Sør i fokus er å bidra til en mer bærekraftig og rettferdig verden.

Sør i fokus er en ideell, politisk uavhengig organisasjon som jobber for å bidra til produksjon av film, foto og design med fokus på sentrale og aktuelle globale problemstillinger med hovedvekt på nord/sør-spørsmål, utvikling, miljø, menneskerettigheter, fordelingsspørsmål, urettferdighet og skjeve maktforhold.

Vi mener at visuelle medier har stort potensial for å bidra til økt kunnskap, engasjement, folkelig deltakelse og politisk vilje for en mer rettferdig og bærekraftig verden. Sør i fokus produserer derfor egne film-, foto- og designprosjekter, og tar oppdrag for organisasjoner som jobber for en bedre verden.

Følg oss på Facebook!

Hvem er vi?

 

julia

Julia Dahr

Julia Dahr er leder i Sør i fokus. Hun har tidligere vært leder for Spire (Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon) og jobbet for Norges Sosiale Forum og For Velferdsstaten. Hun har en mastergrad i dokumentarfilm fra Goldsmiths, University of London. Hun har også en bachelorgrad i Internasjonale studier med fordypning i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo samt et halvt år med Utviklingsstudier og et halvt år med studier fra Argentina i bedrifters samfunnsansvar. Julia har drevet med film siden hun var 14 år, og i 2010 startet hun dokumentargruppa i Oslo Student-TV. Julia har bred organisasjonserfaring fra organisasjoner som KFUK-KFUM, SU, Spire, Utviklingsfondet, Nord-Sør-arbeidsgruppa i LNU og Oslo Student-TV. I forbindelse med produksjoner for Sør i fokus har Julia stort sett rollen som regissør og hovedprodusent.

 

julie

Julie Lunde Lillesæter

Julie Lunde Lillesæter er nestleder i Sør i fokus. Hun er for øyeblikket masterstudent ved programmet for Media, Communication and Development ved London School of Economics and Political Science (LSE). Fra før av har hun en bachelorgrad i kultur og kommunikasjon fra Universitetet i Oslo, og hun har også studert dokumentarfilm og journalistikk ved Columbia University, og  prosjektledelse og prosjektøkonomi ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har tidligere vært ansatt i Institutt for fredsforskning (PRIO) og Framtiden i våre hender, og har organisasjonserfaring fra Oslo Student-TV, LNU og Spire. I tillegg har hun erfaring som stillfotograf. I forbindelse med produksjon knyttet til Sør i fokus arbeider Julie hovedsakelig som fotograf og co-produsent. Se Julies bilder på Flickr her.

 

JT

Jan Thomas Hagen

Jan Thomas Hagen sitter i styret til Sør i fokus. Han holder på med en mastergrad i Politikk og ledelse ved London School of Economics and Political Science (LSE). Han har en bachelorgrad i utviklingsstudier fra Universitetet i Oslo, og erfaring fra gjentatte utenlandsopphold over kortere og lengre perioder, inkludert studieopphold i England, USA og Argentina, og feltarbeid og studieturer til blant annet Tanzania, Kenya, Aserbajdsjan og Palestina. Jan Thomas har også bred organisasjonserfaring, blant annet fra styret i Norges barne- og ungdomsorganisasjoner, og som organisasjonsrådgiver i utvekslingsorganisasjonen Youth For Understanding. I Sør i fokus bidrar Jan Thomas hovedsakelig med feltresearch, administrasjon, teknisk support og etterarbeid.

 

Ida Iki

Ida Iki er en musikkdesigner som skriver musikk for TV, film og reklame. Hun har sin utdannelse fra Norges Kreative Fagskole, og har laget musikken til våre produksjoner. Ida Iki har også erfaring fra lydopptak og lyddesign. Her kan du lese mer om Iki Sounds.

 

jenny

Jenny Jordahl

Jenny Jordahl er designer og har blant annet designet plakaten til Wind of Change og logoen til Sør i fokus. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo med spesialisering innenfor grafisk design. Jenny har jobbet med design for en rekke organisasjoner slik som Spire, Youth for Understanding og Handelskampanjen. For tiden jobber hun for TV2 knyttet opp til OL. Her kan du lese mer om Jenny Jordahl og se arbeiderprøver.

 

Andre bidragsytere knyttet til Sør i fokus

Vi knytter til oss andre bidragsytere ved behov. Dette er andre bidragsytere på nåværende tidspunkt:

 

Margrete Vinnem har en bachelorgrad i filmklipping fra Den norske filmskolen på Lillehammer. Hun har også en bachelorgrad i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo, og har studert områdekunnskap om Afrika sør for Sahara ved School of Oriental and African Studies (SOAS) i London. Margrete har også organisasjonserfaring fra Changemaker, Kirkens Nødhjelp, Røde Kors og Oslo Student-TV. Hun har jobbet som klippeassistent på flere filmer, og som koordinator og klipper i TV 2 hjelper deg og Mastiff. Margrete har bidratt med klipping og etterarbeid i flere produksjoner.